Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2010 18:14 - Google сключи сделка за придобиването на DocVerse
Автор: vasilvas Категория: Технологии   
Прочетен: 1307 Коментари: 0 Гласове:
0




image Най-голямата търсачка Google закупи компанията DocVerse, която е специализирана в предлагането на онлайн услуги за потребителите на Microsoft WordDocVerse е основана от двама бивши служители на редмъндската компания Microsoft.

Онлайн услугата на новозакупената компания позволява на потребителите ползващи Microsoft Word да споделят и редактират документите си онлайн. Това става с помощта на специален плъгин, който се инсталира към офис пакета. Добавката следи за промени в споделения документ и синхронизира копията на различните потребители. Така се осъществява съвместната работа. Преди се налагаше хората постоянно да си изпращат актуализирана версия на документите ако искат да работят съвместно. Подобна функционалност се очаква да бъде вградена от Microsoft в новата версия Office 2010, която се очаква да излезе през месец юни.

Плановете на Google включват свързване на Google Docs с услугите на DocVerse.

„Нашата първа стъпка ще бъде да комбинираме DocVerse с Google Apps за да създадем мост между Microsoft Office и Google Apps.” споделя в блог съобщениеШан Синха, който е един от основателите на DocVerse.

Сделката ще издигне на ново ниво конкуренцията между Google и Microsoft. Потребителите на по-старите версии на редмъндския офис пакет може да изберат плъгина на DocVerse вместо ъпгрейда към Office 2010. Все още не се знае кога ще стане факт новия продукт, който ще гарантира интеграцията между Google Apps иDocVerse.


Тагове:   Google,   сделка,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vasilvas
Категория: Технологии
Прочетен: 666850
Постинги: 37
Коментари: 427
Гласове: 4
Архив